Първоначално публикувано от Satanism
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Разход на 166 2.4 ЖТД?!
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение175 коня е 20V156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW
Comment
-
Добре, за да внесем повече обективност и аз ще дам мойте стойности , като предварително правя уточнението , че съм карам мноого икономично и с ограниченията ,именно за да видя колко ще падне разхода.
От Благоевград до Пазарджик са 150 км , като се минава през Боровец ,сиреч-планинско каране, средният разход е 5.5л.
След многократни опити от Бургас до София ,при средна скорост от 120 км/ч разхода никога не е падал под 6.2 л.
Градско , обаче , разхода ми е около 10 , а понякога дори 12л.
Колата е 136 коньова ,кара се със Селения турбо-дизел, с дизел от Лукойл и през тази година,която я имам това са данните за разхода ,който ми е давала.
И ако позволите малко в страни от фактите- трудно ми е да повярвам , че с хората,багажа и пълния резервоар, тая двутонна лимозина с 150 км/ч дава 4.5л разход...
Това и Поло Блу Моушън 1.4 ТДИ дето е създадено ,с цел да не харчи нее го можеSkoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum
EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer
Comment
-
разход 166
Колеги,и аз не повярвах първия път,но няколко пъти съм засичал и според качеството на горивото по същия маршрут ми е давала разход най-много до 5,9л.колата е 20в.,но има и други особености които вие може би не правите за да ви е колата икономична т.е. въздушния филтър го сменям на 5000км.нагоре започва да компенсира от горивото,на всяка смяна на филтъра свалям сензора на турбото който се намира на смукателния колектор и го чистя с подходящ спрей защото се полепва нагар от обратните газове и го прави по-слабо чуствителен т.е.не дава точно инфо за входящия въздух и вероятно разхода е такъв.За градско каране пак зависи от качеството на горивото разхода се движи от 6.9л до 9л,смятам,че и вие ако ги правита тези неща колата ще е по икономична и по пъргава.Успех с любимите коли.Алфа Ромео 159
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеРезултатите са меко казани странни понякога,при един и същ маршрут ,еднакво тегло,еднаква външна температура,еднаква скорост разхода варира от 8.5 до 5.9,това 5.9 съм виждал едва няколко пъти,най -често 7.5 при 90-100-110км.При 120-140 -6.5?!В града максимум 9/100.В тази кола нищо не се подчинява на логика.Ако тръгна първоначално с висок разход така си кара през целия маршрут100-200км. и обратно....
155 1,6 TS 16V `96
166 2,4 JTD `99
147 1,9 JTDm 8V `07
Comment
-
Първоначално публикувано от alfa156jtd Покажи съобщениеКолеги,и аз не повярвах първия път,но няколко пъти съм засичал и според качеството на горивото по същия маршрут ми е давала разход най-много до 5,9л.колата е 20в.,но има и други особености които вие може би не правите за да ви е колата икономична т.е. въздушния филтър го сменям на 5000км.нагоре започва да компенсира от горивото,на всяка смяна на филтъра свалям сензора на турбото който се намира на смукателния колектор и го чистя с подходящ спрей защото се полепва нагар от обратните газове и го прави по-слабо чуствителен т.е.не дава точно инфо за входящия въздух и вероятно разхода е такъв.За градско каране пак зависи от качеството на горивото разхода се движи от 6.9л до 9л,смятам,че и вие ако ги правита тези неща колата ще е по икономична и по пъргава.Успех с любимите коли.
Та по темата специално съм пускал в Юкей форума тема колко харчи 20 клапанотово жтд 175кс, понеже там има бая повече бройки отколкото в БГ и там, въпреки че карат с хубава нафта и ограничението по магистралите е 113км/ч, много рядко някой минава под 6/100.....156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеРезултатите са меко казани странни понякога,при един и същ маршрут ,еднакво тегло,еднаква външна температура,еднаква скорост разхода варира от 8.5 до 5.9,това 5.9 съм виждал едва няколко пъти,най -често 7.5 при 90-100-110км.При 120-140 -6.5?!В града максимум 9/100.
Пропускаш един основен фактор - трафикът. Може маршрутът, температурата, теглото и "скоростта" да са еднакви, но при по-натоварено движение ще харчиш повече - имаш повече изпреварвания, влачене зад някой тир или в колона и др. ситуации, при които си на по-ниска предавка.
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеАко тръгна първоначално с висок разход така си кара през целия маршрут100-200км. и обратно.Last edited by Коки; d.m.y г., 16:34.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеНе знам как отчита -моментния среден разход за определен период от време или въобще среден разход,ако е второто е така както казаваш.
Отчита разхода на горивото според оборотите на двигателя и го дели на изминатото разстояние. Нашия компир НЕ показва моментен разход. Има среден за дълъг период (докато го нулираш) и среден за периода от стартиране на двигателя до ... не знам до кога, ама 1-2 часа помни, после забравя.
Comment
-
Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщениеКакво значи моментен за определен период?
Отчита разхода на горивото според оборотите на двигателя и го дели на изминатото разстояние. Нашия компир НЕ показва моментен разход. Има среден за дълъг период (докато го нулираш) и среден за периода от стартиране на двигателя до ... не знам до кога, ама 1-2 часа помни, после забравя.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Привет колеги,
Наиситина всичко зависи от куп променливи. Това което съм споменал като разход в пост №54 по-напред в темата е в следствие на факта, че бях с добавка за почистване на дюзите, икономия и намаляване на изходящите газове, а в конкретния случай това изменя картинката наистина, но и показва ефекта от нея явно.
Поздравиsigpic
Alfa Romeo 166 2.4JTD 20V FL
Fiat Punto 1.2HSD 1995
Comment
-
За отчитането на разхода коки е най-прав като мога да добавя че моментен разход наистина няма но карайки примерно на магистралата със 120 предполагаемо загрял автомобил натискате резет и разхода почва да се отчита от момента на резетването
Започва от нула и бързо достига стойност която се задържа Тази стойност е долу горе подчертавам долу горе моментен разход на извънградско със 120 Така може да измерите и при други скоростиALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеОзначава ,че данните не се менят непрекъснато ,а през определено време например през няколко минути,натискам газта от 60 до 160 км карам малко връщам пак на 60 и разхода не помръдва доста време.Защо не се актуализират непрекъснато?
Данните по принцип се отработват доста бързо. Може да се каже, че това става в реално време.
Но колкото по-голям пробег си направил след нулирането, толкова моментните промени в разхода влияят по-слабо върху показанието за среден разход. Това си е в реда на нещата. Не е нормално обаче ако непосредствено след нулирането (в първите 3-4 километра) виждаш, че показанията не се променят своевременно.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеОзначава ,че данните не се менят непрекъснато ,а през определено време например през няколко минути,натискам газта от 60 до 160 км карам малко връщам пак на 60 и разхода не помръдва доста време.Защо не се актуализират непрекъснато?
Comment
Comment